Nudimo popuste
DO 25%
- umirovljenici
- socijalni slučajevi
- samohrane majke

Info

Superior Interijeri d.o.o.
OIB: 9425692484
MB: 2563088
Telefon / Fax: 01/29 29 634
GMS: 099/799 96 96
E-mail: info@superiorinterijeri.hr
vl. Denis Uzelac
Vebera Tkalčevića 13

Brojač posjeta

Visitor Counter
Unique visitors

Radno vrijeme

Pon - Pet
08:00 - 20:00

Subota
08:00 - 17:00

Preporučujemo

Arcus Stella d.o.o.

Knauf


Knauf se sve više primjenjuje u kućanstvima jer donosi niz pogodnosti koje drugi materijali nemaju. Knauf ploče su otporne na vatru i do 180 minuta, vrlo lako se montiraju, i upijaju i vlagu. U kuhinjama i kupaonicama koriste se impregnirane ploče.

Knauf ploče se često koriste kao podna obloga, ili kako bismo recimo spustili strop, a čak se nekad koriste i za uređenje potkrovlja i ostalih djelova kuće ili stana.


Imamo nekoliko osnovnih vrsta korištenja knaufa:

1.    Kao zidna obloga

Knauf se često koristi za zidnu oblogu, zbog toga što je odličan zvučni izolator. Na zidove, stropove ili podove postavljamo UD profile, koje razdvojimo na svaka 100 cm. Ti profili pričvršćeni su vijcima za zidove. Osnovna stvar je da UD profil mora biti udaljen od zida, zbog zvučne izolacije. Tu se još koristi i brtvena traka koja također pomaže zvučnoj izolaciji. Nakon toga,  gipsane ploče pričvršćujemo za te profile.

2.    Pregradni zid

Pomoću knaufa, vrlo je jednostavno napravit pregradne zidove, koji će služit svrsi, a i izgledat lijepo za svaki ukus. Ti zidovi su dovoljno čvrsti tako da nema problema. Postoje dvije vrste pregradnih zidova od knaufa:
      2.1. W111 – Jednostruka obloga i podkonstrukcija, nema zvučne niti protupožarne izolacije.
      2.2. W112 – Jednostruka podkonstrukacija, ali obostrana obloga za protupožarnu zaštitu.

3.    Suha žbuka

To su već izrezane ploče po potrebnim dimenzijama, koje se premažu s Perlfix ljepilom, te onda te ploče ljepimo. Pločama treba da ze vezuju oko 10 minuta. Ljepilo nanosimo na razmaku 35 cm u sredini i 5 cm od ruba ploče.

4.    Spušteni stropovi

Ovo izvodimo na mjestima gdje želimo napravit prostor toplinski i zvučni izoliraniji, ili jednostavno želimo nekom prostoru smanjit visinu. U prostor između starog stropa, i novog, nižeg stropa koji mi radimo pomoću knauf ploča, stavljamo kamena ili staklena vuna (zbog izolacije). Taj prostor možemo iskoristit kako bismo sakrili instalacije i žice u našem domu.

5.    Suhi estrih

Ovo je metoda kada želimo neravnu površinu napravit ravnijom. Prije polaganja suhog estriha, potrebno je položiti izravnavajući nasip. Ima nekoliko različitaih suhih estriha (Sistem F141, F142, F146...), a svaki od njih koristimo zavisno od prostorije i namjene.

6.    Potkrovlje

Kada želimo staro potkrovlje adaptirat, ili jednostavno napravit novo potkrovlje, onda vrlo često koristimo knauf ploče jer su vrlo funkcionalne.

Još je dosta načina korištenja knaufa. Ukoliko Vam treba neka od gore navedenih usluga, ili imate neku svoju ideju, možete nam se javit bez obaveze na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , odnosno na GSM: 099 / 799 96 96.

Superior Interijeri d.o.o.